Δοκίμασε τις συμβουλές μας και εξοικονόμησε έως και 20%

στο κόστος των

λογαριασμών ενέργειας*

Ξεκίνα σήμερα

 1. Βάλε σε λειτουργία το κλιματιστικό μόνο όταν η εξωτερική θερμοκρασία φτάνει τους 25°C. Για κάθε βαθμό κάτω από αυτή τη θερμοκρασία, η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται κατά 3-4%.
 2. Η φυσική ψύξη των κατοικιών με το άνοιγμα των παραθύρων κατά τις καλοκαιρινές νύχτες περιορίζει έως και 21% την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για ψύξη.
 3. Τοποθέτησε ανεμιστήρες οροφής. Οι ανεμιστήρες οροφής προσφέρουν αίσθηση δροσιάς έως και 5 βαθμούς πιο κάτω από την τρέχουσα θερμοκρασία. Επιπλέον, το κόστος λειτουργίας τους είναι φθηνότερο από του κλιματιστικού.
 4. Κλείσε το κλιματιστικό πριν φύγεις από το σπίτι. Όταν βρίσκεσαι στο σπίτι, ρύθμιζε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού στο επίπεδο που αισθάνεσαι άνετα.
 5. Η ρύθμιση της λειτουργίας του κλιματιστικού στην ελάχιστη διαθέσιμη θερμοκρασία δεν ενδείκνυται. Για κάθε άνοδο της θερμοκρασίας κατά 1 βαθμό Κελσίου, κάνεις εξοικονόμηση σε ποσοστό περίπου 11%.
 6. Τα παράθυρα με διπλά τζάμια και η αντικατάσταση των φθαρμένων μονώσεων συμβάλλουν στη διατήρηση της ζέστης το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι διατηρούν το σπίτι πιο δροσερό
 7. Η εγκατάσταση οικονομικής κεφαλής ντους και περιοριστή ροής μπορεί να εξοικονομήσει για μια τριμελή οικογένεια μέχρι ένα κυβικό μέτρο νερού κάθε μήνα. Αυτή η απλή αναβάθμιση θα μειώσει τις ενεργειακές σου δαπάνες κατά περίπου 3,21 ευρώ ανά μήνα (37,44 ευρώ ετησίως).
 8. Κατά μέσο όρο, τα ελληνικά νοικοκυριά δαπανούν το 38% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για το μαγείρεμα.Φουρνάκια μικρών διαστάσεων είναι ενεργειακά πολύ πιο αποδοτικά για το ζέσταμα μικρών ποσοτήτων φαγητού.
 9. Βγάλε τις συσκευές από την πρίζα όταν δεν χρησιμοποιούνται. Μπορείς έτσι εύκολα να εξοικονομείς μέχρι και 39 ευρώ/έτος.Το έξυπνο πολύμπριζο μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομείς χρήματα απενεργοποιώντας συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται.
 10. Να συντηρείς τακτικά τον λέβητα θερμού νερού για εξοικονόμηση μέχρι και 20% στο κόστος θέρμανσης
 11. Η αντικατάσταση κάθε απλού λαμπτήρα φωτισμού με λαμπτήρα ενεργειακής απόδοσης μπορεί να σου εξοικονομήσει έως και 13 ευρώ ανά έτος στο κόστος των λογαριασμών σου. Εάν αλλάξεις 10 λαμπτήρες, θα εξοικονομείς 130 ευρώ το χρόνο!
 12. Να επιλέγεις προσεκτικά συσκευές που προσφέρουν εξοικονόμηση απόδοσης έως και 60% (το μόνο που χρειάζεται είναι να ελέγχεις την ενεργειακή σήμανση της ΕΕ).

Εξερεύνησε το διαδραστικό μας σπίτι